donderdag 30 augustus 2007

Waarom een nieuwe gevangenis bouwen ?

In maart - april 2005 beleefde Jan De Cock de schrijnendste toestanden in de gevangenis van Butembo. Was de gevangenis in Butembo al een beproeving, het bezoek aan de gevangenis van Beni bracht hem helemaal uit evenwicht. Het gebouw staat er sinds 1948 en staat nu op instorten.

Meer dan 400 gedetineerden zaten opgesloten in nauwelijks verluchte ruimten,voorzien voor 50 personen. Toiletten waren verstopt en er was geen stromend water.

Een overbevolkte gevangenis, te weinig voedsel, geen stromend water, geen mogelijkheid tot hygiƫne... en daar sta je als gevangene volledig machteloos tegenover....

We bouwen deze gevangenis om de gedetineerden in menswaardige omstandigheden onder te brengen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel succes en een goede werkreis. Groetjes aan Jan van Denis

Anoniem zei

Hallo
Ik kijk uit naar het relaas van jullie ervaringen. Tralietrotter Jan was ooit te gast op onze reismarkt in Brugge waar hij het verhaal deed van zijn ervaringen. Wat hij en jullie doen is uniek en verdient alle steun. Het toont aan dat interesse voor andere culturen en samenlevingen verder kan gaan dan enkel en alleen toeristische uitstapjes in exotische oorden. Ik wens jullie dan ook alle succes toe.
groeten
chris
http://www.millenniumreiziger.be