donderdag 20 september 2007

nieuws

We volgen hier het nieuws op de voet, vernamen dat Kabila morgen in België is, om de noodtoestand in noord-kivu te bespreken....

weet dat het hier op dit ogenblik HEEL rustig is. We zijn gisteren zelfs in rebellengebied geweest;... buiten een verhoogde waakzaamheid en aanwezigheid van de Monuc (Un waarnemers) is er niets te zien.

waarschijnlijk zullen de kranten opnieuw volstaan van de "oorlogsdreiging" in dit gebied, doch weet dat er op dit moment geen enkel gevaar dreigt.

Dus: weet nu al .... het is niet nodig om te panikeren of te bellen... we zitten hier veilig !!

5 opmerkingen:

Unknown zei

Lieve menskes,
"Ready for transmission", waren de legendarische woorden uit de Star-trekserie, waardoor je in een mum van tijd op een andere lokatie kon zijn! Wat zou ik graag gebruik maken van dit transportmiddel om jullie elk lesvrij moment te komen vervoegen!
Bij het lezen van deze noden, treft het contrast zo diep met al onze overbodige lif-lafjes hier!
We zullen nog heel inventief en creatief uit de hoek dienen te komen om aan het tot-nu-toe-nodenlijstje een beetje te
kunnen voldoen!!!
Maar deze uitdaging kunnen we wel aan!
Dank voor de berichten! Dank Jan V.I. om je taak als harten-
ambassadeur zo ter harte te nemen!
Blij dat jullie veilig zijn! Heel veel liefs en dikke knuffels!
Ben in gedachten steeds dichtbij!

Hilde Van Geel

Anoniem zei

Aan alle veel bewonderende groeten voor jullie inzet.
Voor Jan dc een dikke knuffel
Agnes A.

Anoniem zei

Het is echt onvoorstelbaar. Pluim voor de vrouw of de man die jullie verhalen bundelt en ons met een leuk-leesbare taal op de hoogte houdt.
We denken aan jullie, maar heel bijzonder ook aan het Afrikaanse volk. Wat een geschiedenis. Wat een realiteit. Wat jullie doen is zeker een lichtpunt voor hun toekomst. Het grote bestaat in het kleine...

Anoniem zei

Groet allemaal, de bouwers ginder en de lezers hier

De wereld is een dorp, 't is een cliché, en 't is ook niet waar. We denken te weten wat er overal op de wereldbol gebeurd. Erbij zijn, of er moeten/mogen zijn, is totaal anders.

'k Kreeg de invitatie van m'n grote zus om erbij te zijn. 'k Deed het niet. Goeie/foute keuze? 'k Weet het niet. 'k Weet zeker dat ik een kans heb laten schieten om onvergetelijke ervaringen in allerlei richtingen mee te maken.

En die getuigenis over de kookpotten om te koken en te scheppen, onwaarschijnlijk. En hier maar vrolijk wegsmijten, en in 't beste geval naar De Kringwinkel. Waar het misschien ook wordt weggegooid omdat er een overaanbod is en de vraag te klein.

Grote zus, bob en bouwer/sters, mercy voor de berichten.

Jan Cools

Unknown zei

Gek hoe het kookpottenverhaal mijn commercieel kantje opnieuw heeft aangewakkerd! Terwijl jullie nu de kans hebben om daadwerkelijk oplossingen te vinden voor de aanwezige noden, zoeken mijn hersenen koortsachtig naar gelegenheden om "De kelders..." en de resterende harten ten gelde te maken. Dus... weer tijd om het verhaal te brengen!
Net een aanbod gehad om mee ruimte op de braderie volgend weekend te mogen benutten! Ik probeer me voor elk boek en/of hartje iets concreets voor te stellen... weer x-aantal metalen eetborden of x-meters waterleidinginstallatie, baksteentjes en vooral dat er veel ondersteunende 'energie'aanwezig mag zijn om gans het project te kunnen voltooien, zowel het materiële stuk als de nazorg op vormingsvlak!
HARTelijke groeten vanuit Mechelen en aan iedereen nog veel moed en sterkte om jullie aanwezigheid en inzet deze week nog optimaal te kunnen gebruiken!
Jan DC, maatje-lief, dank voor wat mag zijn en nog heel veel ...

Hilde