donderdag 6 september 2007

We worden verwacht

Na de vergadering van gisteren staat de bouwvakkers-teller op 13 (gelukkig zijn we niet bijgelovig). Gevolg: Jan kan verder met de voorbereiding van onze (warme ;-) ) ontvangst.

Hij vertrekt naar Oeganda (Kampala) op 8 september, om er de logies te regelen. Die hotel-eigenaar zou ook de bus leveren tot aan de grens. Vanaan Kasindi zal de bus van het bisdom op ons wachten om ons naar Beni te rijden. Idem voor de terugreis.

Hoewel alles op voorhand in orde was, wat betreft logies, loopt Jan op dit ogenblik van jut naar jaar om matrassen te vinden, lepels, lakens,... Vandaag stond er nog een een muur te plamuren, werd de loodgieter opgetrommeld, wordt de generator aangedreven, etc. Alles komt in orde. Gelove wie het geloven wil.

Een goede nachtrust is belangrijk en maar goed dat er anderen bij stilstaan. Hoewel Jan vroeg naar onze (intiemste) slaapwensen, kunnen we hem geruststellen: als we een bed hebben (of een matras op de grond) zijn we al tevreden. Een kamer met meerdere personen, bevorderd de groepsvorming... (en geeft gespreksstof tijdens het werk). Samen in één bed is voor weinig mensen een probleem (om één of andere reden gaf men de voorkeur om niet "gemengd" te slapen).


Voorlopig stellen we het zo: het palais is de uitvalsbasis waar iedereen eet en vergadert en waar 10 mensen kunnen logeren, le chateau is een appartement op 800m van le palais waar 8 mensen zullen worden ondergebracht. Voorts kan je kiezen of je met 3 of 4 op een kamer wil liggen.

Als iemand pas goed inslaapt op zijn eigen hoofdkussen moet dat misschien nog boven op je valies; anders kunnen de kussentjes voor de zetels en stoelen dubbel dienst doen.

Geen opmerkingen: