maandag 17 september 2007

Vallen zoals vliegen

Dat het programma en het weekend overvol zitten, wordt vanmorgen pijnlijk duidelijk...
De groep die naar de werf reed was maar half zo groot dan anders.

Aan de African way of life merken we echter nog geen enkele verandering...
Een deel reed rechtstreeks naar de werf om beton te maken en stenen te sjouwen. Het tweede deel van de groep ging een lading cement oppikken (2 ton), om die naar de werf te transporteren en af te laden... (zakjes van 50kg).

Je gelooft het misschien niet (wij echter hadden het voorspeld), maar vooraleer we boven waren viel onze vrachtwagen opnieuw zonder benzine. maar met de hulp van een Jeep en pure mankracht (geassissteerd door een joelende bende kinders) slaagden we erin om de vrachtwagen ter bestemming te krijgen.

Uit gesprekken met de arbeiders blijkt dat ze allemaal 1 wens hebben: proberen te ontsnappen uit hun huidige situatie. Niet dat ze er neerslachtig door worden, in't tegendeel: tijdens de zware arbeid zien ze nog de kans om te zingen en dansen....

de Rafiki keken echter wel op hun klok: ook zij voelden dat het weekend niet voldoende rust bracht... rond 15u30 keerden we terug: vuil, bestoft, bezweet... (gelukkig komt de geur niet door 't internet)... om dan vast te stellen dat in Beni de waterleiding niet werkt...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

hey bouwers,
wat heerlijk jullie verhalen te lezen en te weten dat het jullie goed gaat. dat jullie nog kunnen zingen en lachen tijdens het zware werk, amai daar doe ik mijn pet voor af. En dat er geen water is voor een verfrissende douche zal jullie toch niet van de kaart brengen. Thats the real life of Africa. En als jullie allen een geurtje hebben, dan is er niks aan de hand. Wat had ik er graag bij geweest. Maar ik kijk weer uit naar jullie nieuwe verhalen. veel dikke xxx
Linda Herthogs

Anoniem zei

Groeten Ingrid, Bob en alle andere moedige bouwers.

Fijn, spannend en wonderlijk om jullie verhalen te kunnen lezen en zelfs foto's te kunnen bekijken. Bij Livingston en Stanley moet het wellicht iets trager gegaan zijn.

Indrukken, gedachten, geuren en kleuren om nooit meer te vergeten.

Grote zus, 'k ben content dat je 't goed stelt (mercy voor je mail, dat had ik al helemaal niet verwacht)en de Immodium zal zijn werk wel gauw doen zeker.

Genieten daar!

Jan Cools

Anoniem zei

Schatten!

Wonderlijke verhalen! Verhalen die op de één of andere manier de afstand dichter maken. Achter elk verhaal probeer ik me jullie gezichten voor te stellen...Las alsjeblieft genoeg rustpunten in, die nodig zullen zijn om van elke minuut te blijven genieten! Vergeet niet hoeveel we aan jullie blijven denken!
Kus voor allen,
Leen

Anoniem zei

Beste bouwers & Ludwig speciaal,
met plezier de voorbije dagen bijgelezen. Als we benzine moeten beginnen sparen in de Kempen: laat het weten! En kinderen een kamionnette laten vooruitduwen in de regen is dat geen kinderarbeid?
Lieve groeten aan elk van jullie ginds. Maar bijzonder aan Ludwig en Tom voor wie zondag in de Brug gebeden hebben ... terwijl zij aan het palaveren, kaarten feesten bij Ange waren dus. Noord-Zuid verhoudingen. Net wat u zegt.
Ciao,
Marc

Anoniem zei

Dag Bouwertjes

Kunnen we het maken!
Nu moeten jullie zeggen "nou en of"
't is precies tof in den hof van het mooie Afrika
er wordt toch nog gewerkt(haha)
Nee alle gekheid op een stokje
Ik hoop dat allles nog verloopt zoals iedereeen het zich had voorgesteld.
Een paar foto's van de huidige ontwikkelingen zou ni slecht zijn. Tot hiertoe lijkt het allemaal leuk en fun buiten het feit van de auto's die zonder brandstof vallen.raar hé
Dat had nu eens ne schone foto geweest.
Alleé kweet niks meer te vertellen buiten het feit dat ik ga slapen, sloppel en ne dikke kus aan iedereen er wordt nog aan jullie gedacht op het thuisfront.

groetjes

Dirk

P.S. bij ons zeggen ze:"we missen je als je er niet bent"

Anoniem zei

Dikke proficiat aan allen.Voor dat toch zware werk, jullie worden nog echte 'bouwvakkers'. En
leuk dat ge telkens wanneer jullie naar 'het werk' gaan, een uitbundige menigte kinderen vergezellen, dat zak wel prachtig zijn. Ik hoop dat ge daar foto's van genomen hebt.Kun je er nog wat doorsturen?
Hier in Essen is het volle bak aan het regenen, dus geniet ginder nog van het goede weer. Nog een goede knuffel van De Jef aan allen.
Jef.